Medisch Pedicure

Als medisch pedicure heb ik mij gespecialiseerd in allerlei vormen van voetproblemen, waarbij een verhoogd risico op complicaties aanwezig is, zoals bij diabetes- en reumapatiënten, maar ook bij overige risicopatiënten, zoals bijv. bij neurologische aandoeningen, ouderdom en verwaarlozing.

Ik kan op vakkundige wijze specialistische zorg bieden en adviezen geven.

Daarnaast heb ik een uitgebreide kennis van de toepassing van technieken, zoals nagelbeugel-techniek, nagelreparaties, anti-duk technieken en orthesiologie om bepaalde pijnklachten te voorkomen.

Ik ben tevens opgeleid om samen te kunnen werken met andere disciplines in de zorg als het gaat om doorverwijzing naar (huis)arts of podotherapeut.

Met mijn registratie in het Kwaliteitsregister Pedicures (KRP)* wordt dan ook bevestigd dat ik met de genoemde specialisaties voldoe aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de branche organisatie. Tevens werk ik volgens de eisen en op vakkundige wijze die gesteld worden in de Code van het Voetverzorgingsbedrijf

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!